Startpagina Filiaal van KMC bvba
- Informatie Kandidaten Bedrijven Media -
-

-
Recruteren via de pc, telefoon en de camera?

-
QuoteNet.nl

Volgens K.M.C. kan het selecteren van geschikte kandidaten voor een vacature veel efficiŽnter.

Wie bent u?

Hubert Kuzèlj, directeur-oprichter van K.M.C. (Kuzèlj Management Consultants)

Wat doet uw bedrijf?

Bedrijven effectief ondersteunen bij het invullen van hun vacatures met behulp van het door K.M.C. ontwikkelde computer -, telefoon - en video ondersteund Recruitment Expert System.

Wat is het verschil met traditionele werving en selectie ?

Het RES onderscheidt zich in ieder opzicht door een aantal cruciale meerwaarden voor zowel de sollicitant, de consultant als de opdrachtgever. Sollicitanten verplicht brieven laten schrijven is er bijvoorbeeld niet bij. Even bellen is voor de sollicitant gemakkelijker. Goede kandidaten geven er de voorkeur aan om op discrete wijze vooraf telefonisch informatie in te winnen. Hierbij kan de consultant met behulp van het volledig geautomatiseerde systeem de kandidaat effectief informeren en gelijktijdig zijn kwalificaties screenen. Dit spaart alle partijen veel tijd en geld. De snelle en persoonlijke sollicitatieaanpak motiveert tevens potentiŽle waardevolle kandidaten die niet meteen aan verandering van werkkring denken en dus geen sollicitatiebrieven zullen schrijven, telefonisch te solliciteren.

Ook het evalueren van kandidaten gebeurt niet meer met urenlang psychologisch testen. In plaats hiervan wordt met behulp van het video ondersteunde RES een volledig op de werksituatie gericht assessment doorgevoerd. Dit zijn dan geen standaard cases uit een boekje, maar directe levensechte werksituaties die door de consultant bij de opdrachtgever zijn geÔnventariseerd.

En wat betekent dit voor de kandidaat?

De toepassing van het open, kandidaatsvriendelijke en efficiŽnte RES garandeert de sollicitant een meer persoonlijke en snelle behandeling van zijn kandidatuur. Behaalt een kandidaat bij de telefonische screening de vooropgestelde scores, dan kan hij meteen uitgenodigd worden voor een eerste persoonlijk kennismakingsgesprek met de opdrachtgever.

En dan?

De kandidaat, die door de opdrachtgever geselecteerd is voor een assessment-sessie, krijgt van de consultant een volledige uitleg over de werkwijze en inhoud van het werksituatiegerichte assessment, waarbij toestemming wordt gevraagd voor video opname. Dan loopt de camera voor het assessment gebeuren, dat gebaseerd is op de specifieke voor de vacante functie in het bedrijf van toepassing zijnde werksituaties. Ter afsluiting evalueert de kandidaat zťlf voor de camera in een open dialoog met de consultant zijn kwalificaties en geschiktheid voor de betreffende functie.

En de voordelen voor de consultant en de opdrachtgever?

Het eerste voordeel is de uitzonderlijke snelheid van operatie. De consultant kan namelijk zonder backoffice geheel zelfstandig het rekruteringsproject inclusief het video-assessment binnen gemiddeld 4 weken voor de opdrachtgever van a tot z kompleet uitvoeren.

Het tweede belangrijke voordeel is de video-rapportage. Deze verschaft de opdrachtgever een beter en completer beeld van de kandidaat dan wanneer hij hem alleen maar kan beoordelen op basis van een schriftelijk of mondeling selectie verslag. Het video-assessment stelt hem en zijn management team in staat op een geheel objectieve ťn tijdbesparende wijze de kandidaten als het ware hun proefperiode in gecomprimeerde vorm voor de camera te zien lopen voordat ze in dienst worden genomen. Het risico van een kostbare selectiemisser wordt hierdoor voor de opdrachtgever, de consultant ťn de kandidaat drastisch verkleind.

Wat is de grootste fout die een sollicitant kan maken?

Zich vooraf onvoldoende over het wervende bedrijf informeren en zijn eigen sterke punten met betrekking tot de gevraagde kwalificaties en de behoeften van de opdrachtgever niet adequaat kunnen aantonen.

-
Naar boven
-
XHTML  CSS     © DSRP, De Sutter Rekruterings Partner - Disclaimer
-
-
-
-
-
Site Map

-
Joris De Sutter
Vrijheidsstraat 107
8310 ASSEBROEK

Tel. 050.36.13.82
-
Contact
-
BE 0899.205.737
-