Startpagina Filiaal van KMC bvba
- Informatie Kandidaten Bedrijven Media -
-

-
Veldeman Tent Technology via KMC-RES

-
Vacature Krantenarchief

Georges Veldeman NV, gevestigd in het Limburgse Bree, maakt deel uit van de internationale groep Veldeman Tent Technology. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, verhuren en verkopen van hoogkwalitatieve tent- en hal-constructies.

Veldeman Tent Technology is wereldwijd gekend als een van de meest prestigieuze tentenbouwers voor sport- en culturele evenementen, beurzen en tentoonstellingen, voor industriŽle, militaire en logistieke toepassingen.Het VIP-dorp tijdens het WK voetbal in Frankrijk, de Telecombeurs in Genève, de Airshow in Seoul, het Convention Center in Las Vegas en de Olympische Spelen in Atlanta zijn slechts enkele voorbeelden van de wereldwijde activiteiten die zij ondersteunen.

TELEFONISCHE SCREENING

Na verschillende succesvolle rekruteringen voor Georges Veldeman NV kreeg Peter Vleeschouwers, KMC-RES Recruitment Partner, de opdracht toevertrouwd voor het vinden van een Ontwerp- en Stabiliteitsingenieur. Ook voor dit project werd gebruik gemaakt van het computer-, telefoon- en video ondersteund Rekrutering Expert Systeem, KMC-RES, dat ontwikkeld werd door Hubert Kuzèlj, stichter van K.M.C. (Kuzèlj Management Consultants) in Lanaken.

Nicole Cuyvers: "Bij onze productie gebruiken wij hoofdzakelijk aluminium en PVC. Vandaar dat we voor deze functie op zoek gingen naar een Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde. In onze regio is het niet evident om dit profiel te vinden. Er zijn hier heel wat industriegerichte bouwbedrijven gevestigd, wat de concurrentie op de arbeidsmarkt vergroot. Door de specifieke methode KMC-RES te gebruiken, waarbij kandidaten telefonisch op een directe, vrijblijvende en discrete manier informatie kunnen inwinnen, ontvingen we ook deze keer zeer kwalitatieve en gemotiveerde reacties."

De KMC-RES-methodiek combineert advertenties in VACATURE met een telefonische screening en een computer- en video ondersteund assessment. Deze combinatie verhoogt de kwaliteit van de respons in sterke mate.

De opdrachtgever wordt actief betrokken bij de werving en de samenstelling van de advertentie. Na de telefonische screening werd er een eerste kennismaking gepland bij Veldeman Tent Technology.

OPVALLENDE ADVERTENTIES

Peter Vleeschouwers: "De KMC-RES-methodiek biedt de opdrachtgever èn de kandidaat een aantal specifieke voordelen. De rekrutering gebeurt door middel van opvallende, coherente advertenties met kernachtige sleutelzinnen, een uitgebreide functiebeschrijving en relevante informatie over het bedrijf. Na de kennismaking met het bedrijf worden de door de opdrachtgever geselecteerde kandidaten verder geŽvalueerd in ons KMC- RES-assessment center. Met de toestemming van de kandidaat wordt het assessment-gebeuren audiovisueel vastgelegd."

Deze assessment-rapportage is volgens Nicole Cuyvers het meest opvallende onderdeel van de methode. Door gebruik te maken van case studies en scenarios, gebaseerd op reŽle werksituaties, kunnen de kandidaten onderling op hun geschiktheid vergeleken worden. De audiovisuele rapportage verschaft de opdrachtgever hierbij een completer en objectiever beeld van de kandidaat dan wanneer hij hem uitsluitend kan beoordelen op basis van het traditionele, schriftelijke selectierapport.

KRANT BLIJFT HET BELANGRIJKSTE MEDIUM

De samenwerking met VACATURE resulteerde in succesvolle aanwervingen. De afgelopen twee jaar verschenen de functies voor Veldeman Tent Technology, in totaal 12 verschillende functies, in VACATURE. Nicole Cuyvers: "Print geeft nog steeds de beste reacties. Mensen lezen op zaterdagmorgen hun krant bij een kop koffie. Voor de jongere generatie ligt dat misschien anders, zij kijken op een andere manier uit naar een nieuwe job. Maar voor de sleutelfuncties en hooggekwalificeerde medewerkers blijft de krant het belangrijkste medium."Dit heeft volgens Peter Vleeschouwers sterk te maken met het "serieusheidsgehalte" van de print-media.

Kandidaten nemen een vacature die in de krant verschijnt ernstiger op. De kandidaat die reageerde op de advertentie van de Ontwerp- en Stabiliteitsingenieur via VACATURE had een kwalitatief sterk profiel, hij was reeds vertrouwd met tenttechnologie door zijn thesisontwerp "Nacalculatie van een megatent" en was reeds lang op zoek naar een job, waarin zijn specifieke productkennis tot zijn recht kon komen.

Peter Vleeschouwers: "Onze advertenties zijn zeer herkenbaar voor kandidaten. Wij maken telkens gebruik van de vaste KMC-RES lay-out, aangevuld met uitvoerige kerninformatie over de opdrachtgever en de vacante functie. De advertenties zijn inhoudelijk zeer duidelijk gestructureerd, hetgeen de kwaliteit van de respons aanzienlijk verhoogt. Op de meeste wervingscampagnes ontvangen wij 50 tot 100 reacties, voor commerciŽle functies ligt de respons zelfs nog hoger."

DE WERVING- EN SELECTIEPROCEDURE WORDT AFGEROND MET EEN DIEPTE-INTERVIEW

Het is uitzonderlijk dat een kandidaat tussentijds afhaakt. Diegenen die het traject volledig doorlopen zijn doorgaans zeer gemotiveerd door de effectiviteit en de daadwerkelijk toegepaste kandidaatvriendelijkheid. Bovendien neemt de hele procedure slechts vier weken in beslag. Door een totale rekruteringsaanpak in de diepte krijgen opdrachtgever èn kandidaat een optimaal resultaat.

-
Naar boven
-
XHTML  CSS     © DSRP, De Sutter Rekruterings Partner - Disclaimer
-
-
-
-
-
Site Map

-
Joris De Sutter
Vrijheidsstraat 107
8310 ASSEBROEK

Tel. 050.36.13.82
-
Contact
-
BE 0899.205.737
-